Dessewffy Zsolt nyomdász, webszerkesztő, hagyományőrző közvitéz. 2004. óta a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség WEBmestere, 2007 óta szerkeszti a Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat web-lapját. 1964-ben született Budapesten, 1980 óta tevékenykedik a nyomdaiparban, 1999 óta tervez és szerkeszt honlapokat.

A katonai hagyományőrzők életéről készített riportfotóival, majd a Magyarországon, illetve szűkebb körben a Rákosmentén élő lengyelek közösség életét bemutató képeivel, majd 2007 óta a Tokajban illetve Szabolcson, illetve Budapesten megrendezésre kerülő Szent László ünnepségsorozatról készült riportfotóival lett ismert.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóin rendezett hagyományőrző programok, a Budai Várban megrendezett végvári napok, illetve más katonai rendezvények örökös fotósa. Számos alkalommal magam is tapasztaltam hozzáértő, jó művészi érzékkel folytatott munkáját.

A hazai lengyelség életéről is számos dokumentum képet készített. Ott volt a hagyományos ünnepeken, II. János Pál pápa szobrának szentelésén, tudományos konferenciákon és ünnepi rendezvényeken.
Klasszikus fotóriporter, akinek egyetlen célja, hogy fotói segítségével minél több emberrel ossza meg élményeit, a világból általa fontosnak tartott részleteket.

A képek kiemelkedtek kontextusukból, s máig ható érvénnyel hirdetik, hogy az igazi fotóriporter újra és újra visszamegy témájának helyszínére, s egyre mélyülő koncentrikus körökben próbál meg eljutni a jelenségek lényegéig.

A közösség motiválja legjobban, célja pedig, hogy bizonyos dolgokat unokáink is lássanak.

Szűkszavú, inkább a fényképezőgép mestere. Számos impresszummal láttam el összefoglaló munkáit.

Remélem, hogy az itt elkészült fotóalbumok mindenki tetszését elnyerik.

Buskó András
Az Országos Lengyel Kisebbségi Önkormányzat elnökhelyettese
A Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat elnöke
Hagyományőrző százados